Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бадминтонистките ни с отборите на Испания, Естония и Белгия на Европейското в Казан

Баминтониските ни с отборите на Испания, Естония и Белгия на Европейското в Казан
Снимка: badmintoneurope.com

Женският ни национален отбор попадна в група със съставите на Испания, Естония и Белгия на Европейското отборно първенство по бадминтон, което ще се проведе в руския град Казан от 16-и до 21-ви февруари 2016-а година. Българките ще защитават бронзовия си медал от континенталния шампионат в Швейцария през 2014-а година.

Жребият е тежък, но не съм и очаквала друго. Испанките имат световната шампионка Каролина Марин и Беатрис Коралес, но ние също имаме силен и хомогенен състав. Все пак съм побеждавала два пъти Марин, като последният път беше на полуфинал в София през 2011-а година. Като цяло играя добре срещу нея и бих могла да спечеля отново срещу Каролина. А трябва да имаме и самочувствие, защото България спечели бронзовия медал на последното европейско в Базел, коментира от Милано Линда Зечири, където участва на международен турнир с награден фонд 15 000 долара.

Българката, която на практика е сигурна участничка за Олимпиадата в Рио де Жанейро, е трета в схемата и очаква в първия кръг в четвъртък бадминтонистка от квалификациите. В Италия ще играят и другите националки от ядрото на отбора Петя Неделчева на сингъл и Габриела и Стефани Стоеви на двойки.

Съперниците на мъжкия отбор на България ще бъдат Англия, Унгария и Естония. 

За четвъртфиналите се класират победителите в шестте групи и двата най-добри втори отбори.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна