Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регионалната здравна инспекция нареди затварянето на спортната зала в Ловеч

Регионалната здравна инспекция в Ловеч издаде заповед за затварянето на спортната зала в града. Причината за това са лошите условия в съоръжението, които не отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.

Проверката е установила счупени прозорци и осветителни тела, неработеща вентилация, недостатъчно отопление, лоши санитарни условия в съблекалните, течове от покрива и други нередности. В залата тренират и играят официалните си срещи хандбалите отбори от града

Изглежда толкова зле, че там няма никакви условия за нормална спортна дейност, камо ли за тренировъчен процес, възстановителен, и аз се изненадвам, че и Хандбалната федерация са дали съгласие да се провеждат хандбални срещи в тази зала, каза заместник-кметът на общината Венцислав Христов.

Градоначалникът на Ловеч Корнелия Маринова каза, че ще търси среща със спортния министър Красен Кралев за съдействие за решаване на пробема:

Ресурсът, който ще бъде необходим, ще бъде твърде сериозен. Няма разработен никакъв проект за осъвременяване на спортната зала.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна