Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват проверки за сигурността на всички детски градини и училища в Ловеч

Снимка: БГНЕС
Община Ловеч, съвместно с Районното управление на МВР, започва обследване на всички детски градини и училища за обезопасяване на районите им. Съвместно с Регионалния инспекторат по образованието започват и проверки на всички спортни съоръжения в учебните заведения и около тях.

Заместник-кметът на Ловеч Венцислав Христов обясни, че първото нещо, което ще се проверява, е пропускателният режим в учебните заведения и тяхната охрана:

Как е организиран, има ли специално назначени хора, обучени ли са, минали ли са задължителните курсове. Допускат ли се външни лица вътре, в самите сгради, има ли видеонаблюдение и дали то работи. Съответните врати как са обезопасени - отключване, заключване. Да се направи най-доброто, така че да нямат възможност външни лица да влизат по всяко време в тези учебни заведения. Другото, което ще подлежи на проверка, това са всички огради, които на места са доста компрометирани
.

Венцислав Христов посочи, че ще се проверяват и районите около училищата и детските градини:

Преди началото на учебната година се направиха повдигнати пешеходни пътеки, но маркировката на другите пешеходни пътеки е в състояние, което не е достатъчно добро.

Проверката ще обхване и пътните знаци и сигнализация около учебните заведения.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна