Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 700 млади лекари са започнали специализация, използвайки облекченията, въведени от МЗ

Адам Персенски
Снимка: БГНЕС
683-ма млади лекари са започнали специализация след завършване на висшето си образование и са се възползвали от облекченията, въведени от здравното министерство от януари тази година. Това съобщи заместник-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски по време на среща в Русе. Независимо с колко и с каква съвременна техника се оборудват българските болници, най-важни са хората, които ще работят с нея. Това каза заместник-министърът на здравеопазването по време на представянето на медицинската апаратура, доставена в Многопрофилната болница в Русе, по европейски проект.

Ние сме убедени, че най-важното нещо са хората, защото ако нямаме млади колеги, които искат и започват работа и специализация, не само в Русе, а изобщо в страната, няма как да постигнем успехи, ако не намерим начин да задържим колегите да останат в страната.

Стойността на техниката е 8,5 млн. лв., а компонентите й са ядреномагнитен резонанс, 64-срезов многодетекторен компютърен томограф, стационарен дигитален графичен рентгенов апарат, две дигитални ехографски системи, система за централна стерилизация и ангеографски апарат.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна