Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банско очаква един милион нощувки до края на годината

Днес е официалното откриване на ски сезона в зимния курорт

В навечерието на откриването на ски сезона в Банско от общината очакват до края на годината броят на нощувките в зимния курорт да надхвърли един милион.

Двукратният олимпийски шампион Маркус Васмайер е специален гост  за откриването на зимния сезон в Банско. Атрактивни игри, много музика и сериозни намаления за любителите на белите спортове обещават от дружеството – концесионер. 

За официалния старт на  зимния сезон в курорта се очакват много гости от България и чужбина. По традиция началото е на Бъндеришка поляна. От няколко денонощия  за първите демонстрационни спускания се подготвя  писта „Томба“, по която ще се спуснат отборите на  шампионите. Огромен е интересът и към другата придобила популярност игра - „Ловци на съкровища“, които са заровени под снега.

Системата за изкуствено заснежаване е покрила почти цялото трасе на пистите,  подменен е и лифтът на писта "Шилигарника", съобщи маркетинг директорът на ски зоната Иван Обрейков.

Дружеството-концесионер обяви специална програма за  приобщаване на децата към ски спортовете. Малчуганите до 7 години ще ползват карта на стойност един лев.

Откриването на сезона ще се случи на площада в центъра на Банско от 18 часа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна