Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От утре влиза в сила новото разписание на влаковете

От БДЖ не предвиждат извънредни влакове за празниците

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От утре влизат в сила новото разписание за движение на влаковете и новите маршрутни линии. Ивайло Георгиев от БДЖ съобщи, че се открива допълнителна линия Русе - София, както и две други линии за летния сезон - Варна - София и Бургас - Русе. Ще бъде променено разписанието по някои маршрути, а емблематичният ускорен бърз влак "Чайка" ще се движи само в определени дни, защото около Карлово и в отсечката Карнобат - Бургас се прави ремонт:

Влакът ще се движи всеки петък от София. Тогава има най-голямо търсене. Влакът ще го има при поредица от празнични дни. Когато не се движи, ще има удължен маршрут на един от пътническите влакове, които обичайно се движат между Бургас и Сливен. Неговият маршрут ще бъде удължен до Казанлък и ще бъдат дадени връзки за направления Стара Загора и Велико Търново.

Освен всекидневните влакове до съседните ни държави, от утре се възстановява възможността за пътуване до Москва и до централноевропейските страни, каза още Ивайло Георгиев: 

От началото на годината поради усложнените отношения между Украйна и Русия беше преустановено движението на директните вагони от Москва за София. От утре започва изпълнението на редовна линия между Москва и София през Минск - Варшава - Братислава - Будапеща - Белград и София.

Няма да има извънредни влаковете през предстоящите почивни дни за Коледа и Нова година, уточни Ивайло Георгиев: 

Предвижда се предоставяне на допълнителни места в съществуващите влакове. Ще направим всичко възможно за предоставяне на допълнителни места в спалните вагони. Засега няма голямо търсене на седящи места.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна