Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден протест срещу провалената съдебна реформа

Снимка: БГНЕС

За четвърта поредна вечер протестиращи свързаха трите власти в шествието си. Тръгнаха от парламента, спряха пред министерския съвет и стигнаха до съдебната палата. Най-силно скандираха "Оставка!" пред министерския съвет. И отново повториха каква е причината за протеста им:

Срещу всички безобразия, които се случват в държавата и за да подкрепим хората, които се опитват да променят нещо.

Как да обясним по-малкото присъстващи хора тази вечер?

Хората се готвят за вторник, защото тогава отново ще бъдат гласувани промените в Народното събрание. Нашата роля тук е да покажем на една част от хората вътре, които претендират да са свестни, различни от това, което като цяло смятаме за представителите ни, че в момента наблюдаваме действията им и по тях ще преценяваме към коя група спадат те.

Протестът приключи с призив в началото на следващата седмица, когато промените в Конституцията ще бъдат гласувани на трето четене, да бъде по-масов.

Това е ден четвърти на протестите срещу начина, по който мнозинството в Народното събрание гласува по предложените промени в Конституцията в частта им за съдебната реформа. Хората тази вечер бяха по-малко, но въпреки това успяха да блокират движението по булевард "Цар Освободител" пред парламента. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна