Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Братя Пулеви откриха своята боксова академия

Братя Пулеви откриха своята боксова академия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Братята боксьори Кубрат и Тервел Пулеви, заедно с треньора Борислав Бояджиев, откриха официално своята боксова академия, както и зали за групови занимания по йога, канго джъмпс, пилатес, латино, балет, модерни и народни танци. Съоръжението е с обща площ от почти 1000 квадратни метра, а залата за бокс разполага с ринг на световно ниво и пълно професионално оборудване.

Специални гости на церемонията бяха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на София Йорданка Фандъкова:

Аз, а надявам се и кметът, и министърът, дойдохме да благодарим на тези момчета, които така гордо веят българския флаг по света. Искам като на приятели да им кажа и на тях, и на техните треньори, че това, което правят и са направили, има трайна диря в историята. Вярвам, че с техните имена ще привлекат много момичета и момчета, които ще тренират тук, за да заздравят физиката им. Защото всеки, който упражнява бойни спортове, знае, че това са най-миролюбивите хора. Те изкарват енергията и агресията си в залата. Това са добри хора, джентълмени. Затова ви желая да сте живи и здрави, все така славни, все така работливи. Голяма чест за нас е да ви поздравим за това, което правите. Много скоро метрото ще дойде до вашата зала, така че и от "Обеля", и от "Люлин", и от "Младост" за всички деца ще бъде еднакво близо, заяви премиерът Бойко Борисов.

Благодарение на любовта на премиера към спорта има достатъчно зали, в които да посрещаме форуми от най-висок ранг, но нямаме зали за подготовка на бъдещите шампиони. Огромен респект към Кубрат и Тервел Пулеви, които направиха тази зала като бъдеща ковачница на шампиони. Те показаха един нов път за развитие на българския спорт. А именно – българските легенди, българските успели спортисти да се ориентират към създаване на такива академии, към такива школи, чрез които да предадат техните умения на младите ни надежди. Благодаря ви! Огромен респект към това, което правите. Искам да пожелая на Кубрат световна титла през тази година, а на Тервел медал от Олимпиадата, заяви министър Кралев.

Водосвет за здраве отслужи отец Андон от Благоевград, който е треньор по бокс и работи предимно с деца в риск.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени