Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петра Влъхова с победа в слалома от Световната купа в Оре

Петра Влъхова с победа в слалома от Световната купа в Оре
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петра Влъхова спечели слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Оре (Норвегия), като записа първа победа в кариерата си. 20-годишната представителка на Словакия, световна юношеска шампионка и златна медалистка в дисциплината от Младежките зимни олимпийски игри в Инсбрук, беше най-бърза в първия манш и със солидно второ спускане запази първото си място.

Световната вицешампионка Фрида Хансдотер (Швеция) завърши втора на 59 стотни от секундата, а трета на 65 стотни се нареди Нина Льосет (Норвегия), която за втори път в кариерата си намери място на подиума в старт от Световната купа.

Мария Киркова стартира с номер 67, но не успя да завърши първия манш.

Олимпийската и двукратна световна шампионка Микаела Шифрин, която спечели първите два слалома за сезона, пропусна състезанието, след като получи контузия на коляното.

В генералното класиране за сезона води Линдзи Вон (САЩ) с 400 точки, следвана от Хансдотер с 315 точки и Шифрин с 296 точки. 

В подреждането за малката Световна купа в дисциплината лидерка е Хансдотер с 220 точки пред Шифрин с 200 точки и Влъхова със 160 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна