Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 200 деца взеха участие в празника "Да подкрепим колективните спортове"

Снимка: sofia 2018.bg

Над 200 деца получиха награди и отличия по време на Коледния спортен празник "Да подкрепим колективните спортове", състоял се в зала "Триадица". Организаторите на събитието от Фондация "София 2018 - Европейска столица на спорта" и Столична община бяха осигурили ранички, тениски, шапки, календари и други предметни награди, като всеки малчуган си тръгна с подарък в навечерието на новогодишните и коледни празници.

Турнирът се провежда за втори път и отговаря на нарасналия интерес на децата на София към колективните спортове, за които работят няколко специализирани школи.

В състезанията се включиха деца на възраст от 8 до 16 г. от 15 училища и няколко спортни клуба. Събитието включваше демонстрации по едни от най-популярните и обичани от младите хора спортове: волейбол, хандбал, футбол, баскетбол, акробатика и художествена гимнастика.

Децата бяха наградени от официалните гости: Йорданка Фандъкова, кмет на София, Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, Георги Глушков, президент на БФБаскетбол, Анатоли Илиев, секретар на Организационния комитет София 2018 и др. Всички те пожелаха на младите спортисти весели коледни празници и много здраве, щастие и победи през новата година.

Празникът в зала "Триадица" беше от програмата на "София - Европейска столица на спорта" и бе последен от календара за 2015 г. Следващото голямо събитие от инициативата е "Световен ден на снега - Витоша зимен фест", с който на 17 януари ще стартира поредицата от близо 30 активности, предвидени в програмата за 2016 г.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна