Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предаванията на "Хоризонт" "Събота 150" и "Закуска на тревата" бяха отличени с награди

Георги Марков и Евелина Стоянова
Снимка: Евелина Стоянова

Две предавания на програма "Хоризонт" получиха награди от Сдружението на испаноговорящите журналисти в България - обзорното предаване за международна политика "Събота 150"  и "Закуска на тревата".

Предаването "Събота 150" беше отличено с наградата "Самуел Франсес" за откровена гражданско-етична авторска позиция по теми със силен обществен характер, а  "Закуска на тревата"  получи наградата "Светове и цветове" за отразяване на културни събития, свързани с Испания и Латинска Америка.

Конкурсът се провежда вече за трета поредна година, като той тръгна, за съжаление, по един тъжен повод – починаха двама наши колеги, Самуел Франсес и Светлана Плашокова. Семействата им ни подариха техните библиотеки, като така тръгна идеята ние да направим един журналистически конкурс, в който наградите да са книги от тях, поясни за конкурса журналистът Къдринка Къдринова.


"Закуска на тревата" е едно прекрасно предаване, което е правило много за популяризирането на испаноезичната култура в България, а предаването „Събота 150“ отразява всички политически събития в Испания и Латинска Америка на доста професионално и високо ниво,  допълни Къдринкова.

От своя страна колегата Георги Марков определи отличието за "Събота 150" като голямо признание за предаването и за целия екип, който го реализира вече 8 години по "Хоризонт":

Щастливи сме, доволни сме и много признателни на колегите, че са отличили нашия труд. Това е награда и за нашите слушатели.

Предаването се прави изключително трудно, но пък много приятно – подборът на темите зависи основно от това какво поднася като новини седмицата, като разбира се екипът има и ангажимента да прави свои собствени теми, които смята за важни за нашата аудитория. Стараем се да търсим акцента на определени външнополитически събития и по-скоро отражение за България, както и да имаме разнообразни събеседници, но най-вече многообразие на гледни точки, защото вярваме, че това е начинът, по който можем да привлечем нашата аудитория,
подчерта още Георги Марков.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна