Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Марек" загуби от германци в Шампионската лига

Снимка: БГНЕС

"Марек Юнион Ивкони" допусна ново поражение в груповата фаза на Шампионската лига по волейбол. В мач от група "А" на турнира, игран в спортната зала в Дупница, българският шампион падна от "Берлин Волейс" с 0:3 (14:25, 19:25, 25:27).

В първия гейм на срещата германският шампион демонстрира отличен начален удар и не срещна никакви трудности срещу младия български състав. Във втората част "Марек" подобри представянето си, но не успя да затрудни по-опитния си противник, губейки с 19:25.

Най-голяма интрига в мача имаше в последния гейм, в който дупничани показаха по-разнообразна игра, която им даде възможност дори да поведат в резултата. В заключителните разигравания по-силният тим от Германия успя да наложи превъзходство и да спечели с 27:25.

Георги Елчинов завърши с 8 точки за домакините, а Арпад Бароти от "Берлин Волейс" беше най-резултатен в срещата с 18 точки.

Това е четвъртата поредна загуба за "Марек" в Шампионската лига. Българският първенец все още няма спечелена точка в груповата фаза на турнира.

При нов разпределител и без диагонал е трудно. Губим много от това, опростява ни се играта. Трябва да се развиваме, това е целта ни. В Шампионската лига ни е трудно, превъзхождаха ни на сервис. Трябва да подсилим нашия начален удар. Вървим си нашия път, надявам се срещу "Аркасспор" да бъдем още по-обиграни. Това са ни възможностите за момента, заяви треньорът на "Марек" Найден Найденов, след срещата в Дупница.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна