Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правосъдие наполовина

Снимка: БГНЕС

Служителите от звеното за Фискален контрол към НАП ще проверяват всеки камион с карантия, годна за консумация. Така ще се избегнат схемите за източване на хазната чрез нелегален внос, фиктивен износ и укриване на оборота. Ще са безмилостни.

Комисията за конфискация на незаконно имущество запорира на Христо Бисеров пари и имоти на стойност близо милион и половина лева. Съдът пък го обяви изобщо за много невинен и той изчезна.

Двама се сбили за каса бира и по-настойчивият ще лежи пет години за средни телесни повреди. Чрез приятелски кръг на бившата министърка Масларова от ведомството й изчезват над 10 млн. уж построени лева. Парите ги няма, но всички са съдебно оправдани.

Голям успех постигнаха русенските митничари, които откриха 160 литра немаркирано корабно гориво, т. е нискокачествена нафта. Правителството пък предлага да се закрие Свиленградската митница. Там на работа се водят 330 души, почти половината, начело с началниците си са уволнявани по няколко пъти за корупция и връщани от съда като невинни. От мъка, когато доказваха чистота си, те си направиха собствено язовирно село.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна