Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЖ: Разписанията на някои влакове ще бъдат променени заради недоволството на пътници

Снимка: БГНЕС

Разписанията на някои влакове ще бъдат променени заради недоволството на пътници срещу новия график на движение, който е в сила от началото на седмицата. Въпреки че броят на композициите не е съкращаван, много хора останаха без удобен превоз заради промяна в маршрутите на влаковете.

Най много оплаквания е имало от Лакатник, Бов и Церово. Там влаковете за София са с два по-малко. От БДЖ обещаха да разрешат проблема, но на половина, тъй като една от композициите е бърза и това ще промени качеството на предлаганата услуга, обясни Димитър Костадинов, управител на БДЖ "Пътнически превози": 

Хората от Лакатник имаха претенция относно спирането на два влака. Единият влак е бързият влак, а другият влак е продължението на влака, който в момента ще направим, от Своге до Лакатник. Така че връщаме пътническия влак от Лакатник до София по старото му разписание.

Според Костадинов община Своге не е отговорила на нито едно запитване от страна на БДЖ във връзка с новото разписание:

Юли месец изпратихме разработен график с персонални писма на всички общини. Специално община Своге не са отговорили, че имат някакви претенции. Основните оплаквания в крайна сметка са от страна на малки села, които са забравени от областната и общинската транспортна схема и ние сме отворени, реагираме и удовлетворяваме такива искания, когато е възможно, защото знаем, че ние сме последната алтернатива на хората да се удовлетвори транспортната им услуга. 

За празниците от БДЖ обещават повече и по-топли влакове:

Че влаковете ще бъдат чисти, това мога да им го гарантирам и се надявам и да бъдат обслужени добре от нашите служители, така че да се чувстват комфортно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна