Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" набеляза защитник от "Спортинг" (Хихон)

Снимка: БГНЕС

"Лудогорец" има интерес към футболиста на "Спортинг" (Хихон) Луис Ернандес Родригес, който играе като централен защитник, пише днес вестник El Comercio Asturias.

Роденият през 1989-а година в Мадрид бранител е юноша на "Реал", но никога не е играл за първия отбор. След като преминава в третия и втория състав на Кралския клуб, Луис Ернандес Родригес се мести в Хихон, където от 2012-а година е част от първия отбор и вече е записал 101 мача, в които е вкарал 1 гол.

Реално от тази година играе в Примера дивисион, когато "Спортинг" (Хихон) се завръща в елита и по ирония на съдбата първата му среща е срещу Реал, завършила 0:0.

Според изданието, футболистът е обект на интерес от два отбора - "Олимпик" (Марсилия) и "Лудогорец". В момента треньор на марсилци е легендата на "Реал" - Мигел Гонсалес-Мичел, който го е искал още от времето си в гръцкия "Олимпиакос".

Другият клуб - "Лудогорец", чрез своя собственик - милиардерът Кирил Домусчиев, винаги е оглеждал пазара в Испания, а икономическите възможности на бизнесмена са в състояние да се конкурира с добро предложение от финансова гледна точка.

Договорът на футболиста е до края на настоящия сезон, което може да му помогне да напусне Хихон срещу минимална трансферна сума или пък да си тръгне свободен през лятото. Много е вероятно обаче тази информация да се публикува точно сега, именно за да се сети ръководството на червено-белите да предложи на играча нов договор.

Той обаче е играл във всичките 15 мача на отбора от началото на сезона и изглежда наистина важен в схемата на треньора Абелардо. "Спортинг" (Хихон) е на 15-о място с 16 точки в Примера.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени