Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Л. Павлова: Строителството на тунела под връх Шипка може да започне през 2017 година

Снимка: БГНЕС

Строителството на тунела под връх Шипка може да започне през 2017 година, обяви  министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в Габрово. Заедно с председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров  те инспектираха работата по трасето на обхода, отвеждащ към тунела през Стара планина.

Програмният период изтича и затова строителството на обходния път на Габрово няма да бъде финансиран изцяло с европейски  средства, а ще бъде довършено с пари от държавния бюджет. 
Тромави процедури, съдебни обжалвания и забавяне от страна на строителя са възпрепятствали темповете на работа, поясни министърът на регионалното развитие:

Имаме напредък по съоръженията - един мост напълно готов, един мост в по-напреднала фаза и един полузавършен. Много са предизвикателствата, пред които чисто технологично се изправихме.

Ще бъдат положени усилия  в активния строителен сезон да се навакса времето, изгубено заради обжалвания, допълни още министър Павлова и увери, че европейските средства за обхода ще бъдат максимално усвоени, а от вторник строителите ще работят с повече машини и по нов график, тъй като не са напреднали достатъчно.

В Габрово Лиляна Павлова посети някои от обектите от градската инфраструктура, обновени по проекта по оперативна програма "Регионално развитие". Част от тях обаче не са довършени и работата ще продължи и през януари следващата година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна