Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриарх Неофит: Нека бъдем истински подражатели на Божествената любов на Богомладенеца

| обновено на 24.12.15 в 19:37
Снимка: БГНЕС

Патриарх Неофит призова всички българи да посрещнат в своите домове Рождество Христово и с отворени сърца да станат носители на любовта и милосърдието, които Синът Божий носи на света. Много вярващи, много миряни се стекоха в храм-паметника "Свети Александър Невски" за празничното богослужение за Бъдни вечер.

Главата на Българската православна църква, патриарх Неофит оглави празничното богослужение по случай Бъдни вечер. Негово Светейшество като духовен Отец на всички православни българи отправи  своя благослов към всеки дом в родината и извън нея, който посреща раждането на Спасителя. Патриарх Неофит се помоли за мир и благоденствие на народа, мирни и честити дни и нова година:

Не би имало по-голям дар, който да пренесем на раждащия се днес Богомладенец, от този да бъдем истински подражатели на Божествената му любов. С тази любов и с крепка вяра и надежда в Божиите обещания нека и днес достойно да посрещнем Господа, като сторим място за него в нашите домове и в нашите сърца, като пазим всяка спасителна негова заповед. Да бъде благословена празничната  трапеза на Бъдни вечер! Благодатта и мирът на нашия Господ Иисус Христос и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! Честито Рождество Христово!

Сутринта на Рождество Христово патриарх Неофит ще остлужи Света литургия от 9.30 часа в храм-паметника "Свети Александър Невски“. В края на богослужението Негово Светейшество ще прочете Рождественското Синодално послание.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени