Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възрастни хора в Бургас продават на улицата коледни ръчноизработени сувенири

Снимка: БГНЕС

На Коледа възрастни хора в Бургас продават на улицата сувенири, за да прибавят средства към ниските си пенсии. Всеки желаещ да помогне може да си закупи сурвачка за 1.50 лв. или елхов сувенир с шишарки за 3 лева.

Възрастни жени седят с часове на студа на улицата, за да продадат за някой лев сувенир, изработен с много труд и малко пари. Това, което ги обединява, е смешната им пенсия от 130 лева.

Тази седмица баба Дора на 85 години стана най-известната бургазлийка във Фейсбук. Причината  беше пост, с който призоваваше да й помогнем. Възрастната жена продава малки елхови бъдници срещу стоматологията в града само за 3 лева:

Аз съм завършила интериорен дизайн. По-бавно ги правя, защото  започнах да не виждам. Максимум половин час го правя едничкото. Лепя го със силикон. Душата ми се пълни, като ги правя.

Баба Елена е на 86 години и освен домашни продукти, е приготвила за продан оплетени от нея вълнени чорапи. Живее сама и помага на болната си дъщеря.

Красимира също продава сувенири по бургаските улици - пенсионерка е отскоро и прави сурвачки, като украсената дряновица струва само 1.50 лева.

Подробности чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени