Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руското военно министерство отново отхвърли обвиненията за поразени граждански цели в Сирия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руската бойна авиация не е поразявала цивилни обекти по време на кампанията си в Сирия, заяви генерал-полковник Виктор Бондарев в интервю за тв канал "Русия 24", цитирано от Ройтерс и ТАСС. 
По-рано тази седмица "Амнести интернешънъл" оповести, че при руските въздушни удари в Сирия са загинали много цивилни и че това са военни престъпления. А от "Хюман райтс уоч" обявиха, че използваните от Русия касетъчни бомби са причинили жертви сред сирийското цивилно население. Министерството на отбраната в Москва категорично отхвърли тези обвинения. 
Искам с чест и достойнство да кажа, че моите пилоти откакто се намират там нито веднъж не са нанасяли удари по забранени обекти, така наречените чувствителни места като училища, болници, джамии и други свети места.
Бондарев добави, че разполагането на руските ракетни системи "Ес-400" в Сирия е спомогнало за "въвеждане на ред" в сирийското въздушно пространство. Според генерала руските въздушни удари се нанасят по данни на руското разузнаване и във взаимодействие с местното сирийско ръководство. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна