Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още четирима са в болница след натравяне с фалшивия алкохол в Якоруда

| обновено на 29.12.15 в 12:43
Снимка: БГНЕС

Още четирима души са настанени тази нощ в болницата в Благоевград с натравяне от фалшив алкохол, съобщи началникът на реанимацията доктор Любомир Димитров. С тях броят на пострадалите, които се лекуват в отделението, вече е осем. Единият от тях е в тежко състояние със значителни увреждания и реална опасност за живота. Това съобщи директорът на болничното заведение доктор Огнян Митев. Той каза, че се вземат проби и едва след като са готови, ще има окончателна диагноза. Състоянието на останалите се подобрява. Благодарение на действията на медиците в реанимацията, постепенно излизат от интоксикация, поясни доктор Митев и  добави:

Ще се справим. Евентуално, ако постъпят още болни, бихме могли да ги поемем. Разбира се една част от тях, ако са повече, да прехвърлим в София. Имаме готовност, така че няма да бъде проблем това.

Заради продажбата на отровната напитка, от която починаха четирима души от Якоруда, Окръжната прокуратура в Благоевград привлече като обвиняем Тайфи Мекльов, който е задържан за 72 часа. В ранния следобед се очаква Окръжният съд в Благоевград да разгледа внесената от Окръжна прокуратура мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщи наблюдаващият прокурор Георги Мадолев:

Вчера му беше повдигнато обвинение на лицето. Беше постановено 72-часово задържане. Днес ще внесат делото в съда с искане за мярка за неотклонение "задържане под стража". На пострадалите им се прилага една терапия с алкохол и в момента не могат да бъдат разпитани. При първа възможност свидетелите ще бъдат разпитани. Наблюдаваме тяхното състояние и чакаме момента, в който ще бъдат годни да дават такива свидетелски показания, каза наблюдаващият прокурор Георги Мадолев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна