Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори ден продължава борбата с пожара край Златоград

| обновено на 29.12.15 в 17:30
Снимка: БГНЕС

Пожарът край Златоград е почти ликвидиран, каза директорът на пожарната в Смолян Симеон Цървуланов. Все още има отделни тлеещи огнища, които събарят стари дървета с хралупи. По думите на Цървуланов няма опасност от разпространение. През нощта ще останат дежурни екипи на горското, за да следят обстановката в гористата местност, съобщи за "Хоризонт" Симеон Цървуланов:

На място има около 40 човека, има доброволци, горски, пожарникари. Това е в южната част или най-долната част, там горенето си продължава. Локализирано е горенето в рамките на пожара, но не можем да кажем на този етап, че пожарът е ликвидиран. Очакванията са, че поне до края на деня, това горене, което е вътре, ще се преустанови и да приключваме. Надяваме се до края на деня, че  ще можем вече да кажем, че произшествието е ликвидирано.

Районната прокуратура в Златоград извършва разследване за горския пожар в местността "Канурови колиби“ в землището на село Аламовци, който обхвана 100 декара площ от иглолистни и широколистни гори. Образувано е досъдебно производство за причиняване на  пожар по непредпазливост в чужд имот. Предстои да се разпитат свидетели, както и да се извърши оглед на местопроизшествието. Работи се по различни версии, като две от тях са за евентуално запалени летящи фенери и за хвърлен фас от цигара, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна