Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Овергаз" с позиция, че няма задължения към "Газпром"

Снимка: БГНЕС

Компанията "Овергаз" излезе с позиция, че няма задължения нито към руския енергиен холдинг "Газпром", нито към други институции.

Късно вечерта на 31-ви декември дружеството е информирано от "Газпром Експорт”, че са предприети действия за осигуряване на необходимите количества природен газ, но през държавния оператор "Булгаргаз”. 

"Овергаз“ са информирали "Булгаргаз“ за възможни проблеми с доставката на газ още на 29 декември, се казва в позицията на българската компания. В същото време е било изпратено и писмо до "Газпром Експорт“ с искане за потвърждение на заявените за доставка количества природен газ. Още преди да изчакат отговора, пристигнал късно вечерта на 31 декември, както и за да избегне каквито и да са рискове за клиентите, ръководството на "Овергаз“ се свързва с представител на "Булгаргаз“, запознава го с възникналата неочаквана ситуация и заявява, че ще се възползват от услугите му като обществен доставчик. След 17.00 часа в последния ден на 2015 г. пристига отговорът  от "Газпром Експорт“, с което информират, че заявените количества гориво не могат да бъдат изпълнени, както и че са предприети действия за осигуряването им, но през "Булгаргаз“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна