Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Валенсия" и "Реал" завършиха 2:2

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Реал" (Мадрид) можеше да спечели с 10 души във "Валенсия", но не успя да задържи аванса, даден от Гарет Бейл и позволи на Пако Алкасер да фиксира крайното 2:2 в среща от 18-ия кръг на Примера.

Столичани са 3-и с 37 точки, на 4 от лидера "Атлетико" (Мадрид) и на 2 от 2-ия "Барселона". "Валенсия" е на 10-а позиция с 23 точки. Ситуацията при валенсианците не е страхотна, защото макар и да смениха треньора, под ръководството на Гари Невил в четири поредни мача те все още нямат победа.

Мачът беше изключително атрактивен, а домакините- бивш отбор на треньора на "Реал" Рафаел Бенитес, за пореден път доказаха, че Белия балет е един от любимите им съперници. Фактът, че "Реал" когато беше 11 срещу 11 не успя да наложи надмощие, отвори отново темата за треньорска смяна.

Не мога да спра някои хора да спекулират постоянно на мой гръб. За мача мога да кажа, че съм доволен от това как работихме, как се борихме. И да си признаем- пропуснахме възможност да спечелим победа с 10 души, каза Бенитес след мача.

Карим Бензема откри за гостите в 16-ата минута след подаване на Кристиано Роналдо. Бензема дриблира пред дъгата между трима подаде на Бейл и тръгна към наказателното поле, а уелсецът с пета отклони към Кристиано Роналдо. Португалското крило, който беше застанал на границата на пеналта, само откли с едно докосване към Бензема и за него сам срещу вратаря беше лесно да вкара.

А веднага след това домакините пропиляха чрез Жоао Кансело едно положение за изравняване. В края на частта те имаха още няколко добри възможности, за да дойде 45-ата минута, когато Пепе направи дузпа, а Дани Парехо изравни.

Втората част беше още по-вълнуваща, като в това число попадна и изгонването на Матео Ковачич, който фаулира Жоао Кансело и видя червения картон. Но с 10 души "Реал" стигна до преднина от един гол, дело на Гарет Бейл, който вкара с глава след центриране на Тони Кроос. Само минута по-късно обаче Пако Алкасер изравни след асистенция на резервата Родриго Морено, разсякла защитата на "Реал".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна