Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията "Литекс" има становище, отказа да го обяви

Снимка: БГНЕС

Временната комисия, създадена за казуса с напускането на терена от отбора на "Литекс" по време на мача от 20-ия кръг с "Левски", отказа да даде информация за становището, с което излиза.

Днес се състоя второто заседание на временния орган, председателстван от вицепрезидента на БФС Михаил Касабов. Той заяви, че е редно първо да запознае със становището колегите си от изпълнителния комитет на БФС, а не те да го научават през медиите. Евентуално другата седмица трябва да има такова заседание, но точната дата не е ясна все още.

Комисията беше създадена на последното заседание на ИК в края на декември, която трябваше да провери възможностите да бъде оставен "Литекс" в "А" група, след като Дисциплинарната комисия извади този отбор от елита, а Апелативната комисия потвърди решението.

На днешното второ заседание на комисията не присъства представителят на Фирмата "Футбол Про Медия" Атанас Караиванов, който е в чужбина, както и отново не дойде представител на Министерството на младежта и спорта. Но пък е дошла Теодора Златева, юрист на Българския олимпийски комитет.

Комисията има становище по случая, но не е редно колегите да научават от медиите. Дискутирахме всички възможности, но трудно ще ви дам детайли. Решението за това какво становище да представим, не беше единодушно. Вие сами казвате да търсим вратички. . .

Това, че Министерството на спорта не се ангажира с изпращането на представител, не е добър знак. Може би просто не са имали човек, който да бъде подходящ, заради празниците. А дали решението, което предлагаме е в полза на футбола, ще реши изпълнителният комитет. Тази комисия беше създадена, за да се търси по-широк формат на представителството на различни страни по случая. Но не съм и убеден, че Изпълкомът ще се съобрази с нашето становище.

Комисията не беше про-форма, а се събра два пъти и дискутира много активно. След като управителното тяло на федерацията се запознае с нашето мнение, ще се произнесе по казуса. Все още няма точна дата за следващ Изпълком, тя ще бъде обявена допълнително, каза още Михаил Касабов.

 

Така футболисти и ръководство на "Литекс" остават в неведение за бъдещето на клуба поне още седмица. Иначе играчите в оранжеви екипи се събират на 8-и януари в Ловеч и два дни по-късно трябва да стартират зимната си подготовка.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна