Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов удар за Пламен Константинов и България - Ники Пенчев пропуска турнира в Берлин?

Николай Пенчев отпадна от първите два мача на турнира в Берлин заради вирусно заболяване
Снимка: БГНЕС

Нов удар понесе селекционерът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов само ден преди началото на нашите на олимпийската квалификация в Берлин. Един от основните играчи в последните 2 години - Николай Пенчев е с пневмония и с висока температура и със сигурност ще пропусне най-малко два мача, а може би и всички срещи от турнира в германската столица. Припомням, че ден преди отпътуването за Берлин заради контузия отпадна още един основен играч - Тодор Алексиев, а Андрей Жеков и Цветан Соколов не успяха да се възстановят навреме от травмите си.

Пенчев имаше проблеми още с пристигането, след това започна да вдига температура. След изследвания в Берлин се оказа, че посрещачът е болен от бактериална пневмония, като ще бъде много трудно да се възстанови в кратки срокове. Останалите състезател в нашия отбор са добре, без здравословни проблеми.

Волейболистите ни и треньорския щаб изгледаха първата среща от нашата група между отборите на Русия и Финландия, която олимпийските шампиони от Лондон спечелиха с 3:0. Пламен Константинов коментира след края на двубоя, че руснаците са били с класа над финландците и са дали заявка за първото място в турнира и спечелването на квота за Рио де Жанейро.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна