Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ливърпул" на крачка от финала в турнира за купата на Лигата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Ливърпул" победи домакина "Стоук Сити" с 1:0 в първи полуфинален мач от турнира за купата на лигата на Англия и направи голяма крачка към мача за трофея.

Успехът беше помрачен от контузиите на защитника Деян Ловрен и на племейкъра Фелипе Коутиньо, които трябваше да напуснат терена принудително още през първото полувреме заради травми на бедрата.

Гостите имаха превъзходство през първото полувреме на "Британия Стейдиъм" и заслужено поведоха в 37-ата минута. Джордън Айб, който замени още в 18-ата минута Коутиньо, завърши отлична контраатака и реализира единствения гол в мача. Адам Лалана беше изведен отдясно и пусна пас в наказателното поле към Джо Алън, който отклони към непокрития Айб и резервата прати топката в мрежата.

През втората част Стоук заигра по-активно в търсене на изравняването и дълго време притискаше съперника, но защитата на "Ливърпул" издържа.

В самия край резервата Джонатан Уолтърс можеше да изравни, но от чиста позиция не намери целта.

Така "Ливърпул" взе аванс преди реванша на "Анфийлд" на 26 януари и запазва отлични шансове да атакува рекорден девети трофей от надпреварата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени