Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фенове от цял свят изпратиха Леми Килмистър

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Феновете от цял свят изпратиха британската рок звезда Йън "Леми" Килмистър. Погребението на създателя на "Моторхед" бе излъчвано пряко в интернет, като според британските медии излъчването е гледано от повече от 280 000 компютъра. Фенове оставиха цветя, цигари и бутилки уиски пред любимия на Леми "Рейнобоу бар" в Лос Анджелис.

Българските почитатели на "Моторхед" също изпратиха създателя на любимата си група. Донякъде все едно си изгубил брат, който ти е помагал да живееш по по-добър начин, заяви Алекс - един от най-големите фенове на "Моторхед", който организира феновете на британската банда и в България да изпратят Леми по начина, по който той обичаше да живее - с радост и чаша в ръка.

Погребалната церемония на британския музикант започне в 1.00 ч. през нощта българско време. Последно сбогом с Леми Килмистър си взеха семейството и най-близките му приятели. Изпращайки един от най-добрите си приятели, Слаш от "Гънс енд Роузес" заяви, че светът ще стане по-лошо място без него.

Сред приятелите, които изпратиха Леми, бяха членове на Металика, Ози Озбърн и съпругата му и много други музиканти. Дейв Гроу от "Фу Файтерс" допълни, че Леми е бил неговият герой и човекът - пример за всички нас, с най-голямото сърце на света.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна