Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов: С РБ ще започнем обсъждане на проекта за анекс към коалиционното споразумение

Снимка: БГНЕС

Най-вероятно следващата седмица партия ГЕРБ ще започне да обсъжда с Реформаторския блок проекта за анекс към коалиционното споразумение. Това каза председателят на Парламентарната група на  ГЕРБ Цветан Цветанов

След днешната среща в Народното събрание между ГЕРБ и Движение "България на гражданите" е постигната договорка да се създадат преговорни екипи и да се обсъдят текстовете, които обсъждат реформаторите, каза Цветан Цветанов. Той уточни, че на срещата са се очертали краткосрочен и дългосрочен хоризонт за предстоящата законодателна сесия на парламента. Той поясни, че са обсъдени и въпросите за това кои са законите, които трябва да бъдат приоритетно разгледани, за да може да покажат стабилност, както и това, което обществото очаква от тях:

За нас е важно да има законодателство, което да съответства на обществените нагласи, да се придържаме към европейските ценности като страна членка на ЕС. Искаме да имаме конструктивен диалог с всички политически формации и с всички независими депутати в българския парламент, защото понякога има текстове, за които се търси по-голяма парламентарна подкрепа.

Цветанов допълни, че ГЕРБ няма различия с РБ и по предстоящото решение за референдума, който беше проведен по отношение на електронното гласуване.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени