Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С двойно по-голям щанд България се представя на изложението "Зелена седмица" в Берлин

Снимка: БГНЕС

България се представя на Световното изложение за храни и напитки "Зелена седмица" в Берлин с двойно по-голяма площ и щанд, който ще се различава от досегашните ни участия в това събитие. Форумът в Берлин няма търговски характер, а има предимно рекламна цел. Това е и възможност за срещи и дискусии за бъдещето на земеделието.

Щандът на България тази година представлява стара възрожденска къща, разположена на два пъти по-голяма площ от миналата година. На място ще се приготвят типични и уникални български храни. Всички ще са облечени с фолклорни носии. Ще има богата програма. Българските фирми ще предложат на посетителите традиционните ни продукти, които са вписани в европейските регистри и са със знак за европейско качество. Фирмите не печелят директно от участието в "Зелената седмица". Идеята е да провокират интерес към стоките от България.

Изложението отваря врати днес за 81-ви път, като над 1600 изложители от 70 държави представят своите характерни продукти в областта на земеделието и хранително-вкусовата промишленост. Целта на всяка държава е да успее да спре потенциалните клиенти на своя щанд, което не е лесна задача в контекста на огромните средства, които големите страни влагат в щандовете си, като някои от тях са разположени в цяла палата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна