Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Русе за справедливо наказание на виновните за смъртта на Тодор от Враца

Русе-протест
Снимка: Ася Пенчева

Около 50 русенци се събраха пред Съдебната палата на протест срещу агресията и с искане за справедливо наказание за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца.  Въпреки студения дъжд, русенци се събраха на протест и апелираха за намаляване на агресията между хората. Те поискаха и справедливи присъди за братята Иван и Десислав Дамянови, които пребиха до смърт 18-годишния Тодор Йорданов. "Русе е Враца" написаха на плакат организаторите - ученици и младежи, обединили се в социалната мрежа "Фейсбук". Ето и мненията на хората на площада:

Защото не искаме да се случва това, което се случва в България всеки божи ден. Това са възрастни хора, които са пребивани в домовете  си,  не стига , че няма деца в България, ами почнаха да ги убиват по улиците и най-вече за правосъдие.  Това се чудя и какви са тия присъди, които се издават. За пет години излизат и пак по същия начин си продължават. Защо да не бъдат престъпници, ами това е по-лесно за тях. Смятам, че не е правилно, не е нормално в 21 век да умират хора, мои набори на пътя. Искам да покажа подкрепа на семейството и на роднините на Тодор. Тук, в България вече когато кажеш "Здравей" можеш да бъдеш убит. Да покажем на обществото, че не с бой се оправя всичко. Трябва да се намали агресията ...

Протестиращите изписаха със свещи името на загиналия Тодор и поставиха на видно място писмо на брат му до обществеността.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна