Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клинтън и Сандърс отново в спор на поредния дебат за президентските избори на САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В американския град Чарлстън, щата Южна Каролина, приключи поредният дебат на демократите за президентските избори. Кандидатите дискутираха вътрешнополитически и международни теми, две седмици преди предварителните избори във важните за вота щати Айова и Ню Хемшир. Основен акцент от дебатите беше спорът между бившия държавен секретар Хилъри Клинтън и сенатора от Върмонт - Бърни Сандърс.

Двамата се нападаха взаимно по отношението на политиките им за контрола на оръжията и здравната реформа. Клинтън критикува Сандърс за гласуването му по някои закони, които, по думите й, са дали повече права на оръжейното лоби. Както Сандърс, така и третият участник в дебата, бившият губернатор на Мериленд - Мартин О‘Мали, нападнаха Хилъри Клинтън за обвързаността й с Уол Стрийт.

На дебата, организират от Ен Би Си, бяха засегнати и международни теми. Запитана за отношенията си с руския президент Владимир Путин Клинтън каза:

Отношенията ми с него са интересни. Уважавам го. Помежду ни имаше много трудни моменти. Знам, че той е човек, срещу когото е необходимо непрестанно да се изправяш, защото, също както много кавгаджии, и той е някой, който ще взема, колкото успее, докато не се изправиш срещу него.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна