Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович тръгна убедително в Австралия

Снимка: БГНЕС

Лидерът в мъжката схема и защитаващ титлата си Новак Джокович спечели с 6:3, 6:2, 6:4 първия си мач от откритото първенство по тенис на Австралия срещу Хеон Чун от Република Корея.

28-годишният сърбин изглеждаше във форма срещу корейския тийнейджър и спечели в рамките на 115 минути, в които записа впечатляващите 40 печеливши удара. Чун, поставен под номер 51 в световната ранглиста, се съпротиви изненадващо добре на Джокович най-вече в първия сет, но не успя да превърне най-добрите си разигравания в точки и в крайна сметка отстъпи на сърбина.

19-годишният Чун изправи публиката на крака в петия гейм на втория сет, когато удържа опит за пробив на Джокович, продължил при цели осем допълнителни разигравания. Сърбинът обаче не се притесни от това и продължи към втория кръг, където ще срещне победителя от мача между французина Куентин Хейлис и хърватина Иван Додиг.

Японецът Кей Нишикори, поставен под номер 7 в схемата, също не допусна изненада и се наложи с 6:4, 6:3, 6:3 срещу германеца Филип Колшрайбер. Същото направи и номер 6 в турнира Томаш Бердих от Чехия, който победи индиеца Юки Бамбри със 7:5, 6:1, 6:2.

Хърватинът Иво Карлович стана първият отпаднал тенисист, който е поставен в основната схема. Той губеше с 6:7(4), 4:6, 1:2 срещу аржентинеца Федерико Делбонис, когато се отказа поради контузия.   

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна