Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъдиха на 4 години и половина затвор шофьор, причинил верижна катастрофа с 2 жертви

Снимка: БГНЕС

Пазарджишкият окръжен съд определи 4 години и половина затвор за причинителя на верижна катастрофа с две жертви и други двама тежко ранени. Осъденият Аби Мохамед е български гражданин, но от 3 години е в неизвестност и се предполага, че е напуснал страната.

Освен затвор при първоначален строг режим, Аби Мохамед се лишава и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 7 години и 6 месеца.

Тежкият инцидент стана на 2 януари 2013 г. на АМ „Тракия“. Тогава Аби Мохамед се е движел със 194 км/час и вместо да изпревари колите пред него отляво е решил да ползва аварийната лента, от което губи управлението, блъска два автомобила, удря се в една от подпорните колони  на надлеза, отскача от удара и се врязва в мантинелата отсреща, като предизвиква верижна катастрофа. Резултатът е двама починали на място, двама инвалиди и още няколко души с по-леки наранявания. По чудо Аби Мохамед оцелява. Той е с българско гражданство с баща от Египет. Тамошна болница е дала заключение, че той страда от параноидна шизофрения, диагноза, която не се потвърждава от българските лекари.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна