Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Р. Пехливанов: В Рудозем няма пострадали хора - само материални щети от снеговете

Румен Пехливанов
Снимка: БГНЕС

Реките се оттекоха в голяма степен и цял ден описваме щети, заяви  за “Хоризонт“ в предаването “Нещо повече“  Румен Пехливанов, кмет на град Рудозем, където бедственото положение, обявено заради обилните снеговалежи, беше отменено в 10 часа тази сутрин:


Обстановката постепенно се нормализира и се връщаме към нормалния ритъм на живот. Доста сериозни са обаче щетите, но все още не можем на 100% да ги идентифицираме. Въпреки че нивото на реките спадна, то все още е високо и не се вижда всичко в максимална степен.

На кратко имаме поразен градски колектор и скъсана защитна стена на колектора (60 метра), допълни кметът на Рудозем и обясни, че на място се провеждат неотложни мерки като проектиране с надеждата, че в следващите два дни да се наложат и действия по строителството и възстановяването на колектора и стената.

В няколко от населените места има повредени основи на мостове, доколкото все още се вижда от повишената вода. Имаме и места, където опасно са пропаднали скатовете и застрашават пътищата към населените места. Няма области без ток, водоподаването навсякъде е нормално,  обясни още Пехливанов, който подчерта, че пострадали хора няма.

Интервюто чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна