Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огромни дупки затрудняват трафика по Е-79 през село Медовница

Огромни дупки са се образували на главен път Е-79 на територията на село Медовница, община Димово. Лошият път създава условия за произшествия, сигнализира в "Посоките на делника" слушател на Радио ВИДИН:

"Има няколко, може би са 10-ина огромни дупки, кратери, по които се стича вода, която замръзва. Вчера имаше бус, който превозваше хранителни стоки, спука си и двете гуми. Едва го извадихме от едната дупка. Нощем е трагедия там. Хубаво е, докато минат студовете, поне чакъл да се изсипе в тези дупки или водата да се отбие да не влиза в тях."

Дупките са запълнени с чакъл, каза кметът на село Медовница Павлина Ненчева и добави, че мярката е имала временен резултат:

"Вчера пътното идваха тук и запълниха дупките с някакви ситни камъчета, но непрекъснато минават тирове и ги изхвърлят навън. С една дума е нищо. Казаха, че ще се оправят нещата, но чак като се стопи снегът, защото сега каквото и да направят, то се кърти. А действително има такива дупки."

Вследствие от топенето на снеговете на пътя се стича вода, която пълни дупките. На лошия участък често аварират автомобили, каза още кметът:

"Спукаха хора гуми. Пострадаха не една и две коли, ами няколко. Даже един тир и той закъса. Нашите хора, които работят по 14 дни, помогнаха да изкараме колите. Аз помолих Пътното да сложат някакъв знак. Гледам, че сега са сложили знаци."

За проблема са уведомени Община Димово и Пътно управление - Видин.




 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна