Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пребиха ученик от Професионалната гимназия по туризъм в Бургас

16-годишно момче в Бургас е с комоцио и травми по лицето след побой от негови връстници. Ученикът е от Гимназията по туризъм и е настанен за лечение в отделението по неврохирургия.  

Инцидентът е станал по време на голямото междучасие, пред павилион за закуски, каза помощник -директорът на Гимназията по туризъм Николай Димитров:

Три момчета от Механотехникума нападат без видима причина ученик от Професионаланата гимназия по туризъм и му нанасят удари.

Помощ на пострадалия е оказал учителят по информатика Златко Златев:

Момчетата от Механотехникума са четири. Те са си имали проблем в самия клас в Механотехникума с едно момче и тези трите го нападат. Нашият се оказва потърпевш. Покрай сухото изгоряло и мокрото. Доколкото знам, той даже не ги познава и не е приказвал с тях.

Още в училището 16-годишният Мирослав е получил първа медицинска помощ. Педагогически съвет ще решава какви да бъдат наказанията на побойниците. Досега не е имало сериозни проблеми с тях, освен забележки за отсъствия, уточни помощник-директорът на Механотехникума Румяна Георгиева:

Дори едното дете каза, че за първи път изобщо разменя удари с някого. Не се е налагало и наказание за някакво непристойно поведение или нещо от този род.

Искали сме полиция да патрулира поне два пъти дневно, подчерта педагогическият съветник Мария Бедрова:

Желаем да има засилено присъствие на полицаи в този район по време на голямото междучасие - в 10 часа сутрин и четири следобед, както и като приклрючат учебните занятия - към 7 часа вечерта.

С разпити на свидетели на побоя работата по случая продължава.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна