Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма опасност за живота на ранения на магистрала "Хемус"

| обновено на 25.01.16 в 15:18
Снимка: БГНЕС

Без опасност за живота е раненият на магистрала "Хемус" мъж, който пострада от паднало парче тротоарна настилка на мост от магистралата върху преминаващ автомобил в района на гара Яна. Раненият е без опасност за живота, съобщи неврохирургът от "Пирогов" д-р Георги Бебечев:

Парчето от бетона е счупило предното стъкло и директно е ударило момчето в лицето. Счупена е долната челюст, има и лека контузия на гърдите. Момчето е в съзнание, не се доказват травми на мозъчното вещество, няма счупване на черепа. Момчето в момента е в противошокова зала с цел да се доуточни гръдната травма. Няма неврологична симптоматика, движи четирите крайника и е на спонтанно дишане.

Патрули на пътната полиция охраняват района, където стана инцидентът. На мястото ще бъдат почистени и опасни ледени висулки. Движението в района вече се осъществява нормално.

Пред "Хоризонт" шофьорът на ударената кола Йордан разказа:
Шофирах автомобила, минахме под един мост и се откъсна някакво бетонно парче, счупи прозореца. Човека до мене, явно го е ударило по брадата. Веднага реагирах да звънна на  112, това ми беше първото, да отбия, да отбия и да звънна. И после да му спираме кръвта, защото той беше целият в кръв. На магистрала "Хемус", посока Варна към София. То от моста е паднало. Ние минаваме под моста и директно от моста, на излизане от външната страна. По магистралата се кара бързо, карал съм с около 120. В началото не знаехме  какво става. Видях, че е счупен прозорецът, после той започна да вика - погледнах го, целият беше  в кръв, отбих и чак тогава видях, парчето му беше в скута.

След оглед на мястото на инцидента от Агенция "Пътна инфраструктура" посочиха като причина за срутването на бетоновия къс замръзналата вода в пукнатините. Надлезът при гара "Яна" не е ремонтиран от построяването му през 1975 година.
 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна