Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Пенка Переновска е медик на годината

Професор Пенка Переновска е носител на голямата награда на вестник "Форум Медикус" - "Медик на годината". Отличието ще бъде връчено на тържествена церемония паралелно с отбелязването на 70-ата годишнина на вестника.

Проф. Переновска е педиатър-пулмолог, началник на Клиниката по педиатрия в "Александровска болница". Отличието "Медик на годината" ще й бъде връчено заради всеотдайната й работа при лечението на деца, обясни Дарина Стоева, главен редактор на "Форум Медикус":

В отличаването на лекаря търсим неговия обществен принос и ангажираност с процесите в здравеопазването, за които знаем, че в последните години са толкова бурни. Проф. Переновска е може би човекът, който знае най-много за детската бронхология, за всичко, което е свързано с дишането на децата. Помогнала е на хиляди деца. Изключително добър човек, лекар с главно "Л".

Изданието чества своята 70-а годишнина, отбелязва още Дарина Стоева:

Основните послания винаги са били безкрайно уважение към всички лекари и медицински специалисти, една добронамереност, да става българското здравеопазване все по-добро. 

"Медик на година" се връчва за 25-и път от Обществения съвет на специализираното медицинско издание.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени