Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Г. Костов: С взрива пред аптеката в Бургас по-скоро е търсен медиен ефект

| обновено на 29.01.16 в 16:20
Снимка: Даниела Костадинова

Аптека от веригата "Марешки" е била взривена тази нощ в комплекс "Славейков" в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР. При инцидента няма пострадали, нанесени са материални щети. 

Съобщението за избухналото взривно устройство е получено около 3.30 часа. Аптеката е разположена в партерното помещение в блок 55. По всяка вероятност бомбата е била поставена пред входната врата на аптеката. Чул се е много силен тътен. Живеещите наоколо разказаха, че аптеката е била много оборотна, тъй като лекарствата в нея са се предлагали на по-ниски цени. 

Криминалисти са извършили първоначален оглед, като предстои повторен оглед от служители на Специализирания отряд за борба с тероризма.

Бизнесменът Веселин Марешки заяви, че не е получавал заплахи и няма обяснение каква е целта на атаката срещу бизнеса му:

Приемам го по този начин, че някой се опитва с някакви дребни ходове да спре борбата на народа за по-добро живеене в България.

МВР работи по всички версии за взрива. Според главния секретар Георги Костов по-скоро е търсен медиен интерес, а не причиняване на щети:

Проведена е беседа и съответно разпит и на потърпевшите лица. Те са изложили също своите притеснения. Към настоящия момент не е коректно да ги коментирам. От начина и механизма на извършеното престъпление, правим извода, че е търсен по-скоро медийният интерес, отколкото се е целяло да се причинят някакви действителни имуществени щети както на съответната аптека, така и на блока, и на автомобилите пред него. Издирват лице по конкретни параметри. Не съм казал, че издирват лице с имена и ЕГН.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени