Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 100 килограма амфетамин са задържани при съвместна операция на ДАНС, МВР и прокуратурата

Снимка: БГНЕС

108 килограма амфетамин са задържани при съвместна операция на ДАНС, МВР и прокуратурата. Арестувани са общо 10 души. 

Задържани са шестима български граждани и трима от арабски произход: двама йорданци и един сириец. Според главния секретар на МВР Георги Костов престъплението е с изключително висока степен на обществена опасност и той не изключва възможността част от тези наркотици да са били предназначени и за българския пазар. Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов посочи:

Междувпрочем част от тях са опаковани в много интересни пакети с надпис Мейд ин Джърман. Инвтересно какви са тези пакети? Дали така идват от Германия или просто са преопаковани тук, естествено това е риторичен въпрос, защото наистина е свършена една сериозна по обем работа и са извършени огромен брой процесуално-следствени действия. Над 30 претърсвания и изземвания от жилища, стопански постройки, леки автомобили и лични обиски на лица.

При друга специализирана съвместна операция е задържан български гражданин, който е притежавал сериозно количество боеприпаси, огнестрелно оръжие и взривни вещества. От лицето Сарай Реджеб Нури са иззети:

Един брой автомат "Калашников", шест броя пушки, един брой друг автомат с неустановена към момента марка, един автоматичен пистолет, 17 пистолета със заличени номера, един револвер, 34 цеви огнестрелно оръжие, 27 броя пълнители, 32 метални елемента за оръжие, в това число затворени блокове, рами и скоби за оръжие, 522 патрона различна марка и калибър за различни типове оръжие. Тепърва ще се прави експертиза на оръжията, обясни Борислав Сарафов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна