Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР беше удостоено с наградата "Скритото добро"

Награда "Скритото добро" получи и репортерът от програма "Хоризонт" Евелина Стоянова

Връчване на наградите "Скритото добро" от Столична община
Снимка: Гергана Димитрова

Българското национално радио (БНР) е сред носителите на наградата "Скритото добро", с която Столичната община отличи 107 личности и организации. Инициативата се провежда за втора поредна година под патронажа на зам. кмета по социалните дейности Албена Атанасова. Удостоените с приза са се включили през миналата година в каузата да се помага на хора в беда, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова:

Столична община през последните години изгради над 70 социални услуги, в които помагаме на възрастни хора и на хора с увреждане.Успяхме да закрием шест от общо седем домове за деца без родители от стар тип и успяхме да настаним децата в нови центрове от семеен тип. През цялото време ни оказват помощ както представителите на бизнеса и на гражданските организации, така и медиите.

Специално благодаря на БНР за това, че отразява винаги инициативите и каузите, когато се опитваме да привлечем допълнителна подкрепа. Тази вечер беше за това – да кажем едно голямо "Благодаря" на всички, които правиха добро без да разчитат на това, че някой ще разбере за това добро. Важното е човекът, към когото е насочено, да го разбере, 
подчерта кметът на София.

Репортерът Евелина Стоянова

Награда "Скритото добро" получи и репортерът от програма "Хоризонт" Евелина Стоянова за своите репортажите на социална тематика.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна