Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебатите в НС по номинацията на Меглена Кунева за министър на образованието

Снимка: БГНЕС

Народното събрание започна дебатите по номинацията на Меглена Кунева за образователен министър. Депутатът от БСП Стоян Мирчев направи процедурно предложение дебатът да бъде предаван пряко по БНТ и БНР, което депутатите отхвърлиха. 

Вицепремиерът Томислав Дончев представи кандидатурата на Меглена Кунева в пленарна зала. От БСП започнаха дебатите с критики към поредната смяна в кабинета. Депутатът Валери Жаблянов заяви, че случващото се е слабост на управлението, а номинацията на Меглена Кунева за министър на образованието не е аргументирана:

До днес никой не е чул мотивите, с които се извършва промяната в изпълнителната власт. Това не беше казано и в изложението на вицепремиера господин Дончев. Всички останали са с убеждението, че промяната е продиктувана от съображения, които не са за пред българското общество и които по някакъв начин са заставили министър-председателя да извърши тази промяна.

Партия "Атака" също се обяви против избирането на Меглена Кунева. Снежана Дукова от ГЕРБ заяви готовност за образователни промени, а това по думите й ще се случва по най-добрия начин и посъветва опозицията да не бъдат анахронисти. Дебатите продължават.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна