Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любо Ганев вече не е вицепрезидент на федерацията по волейбол

Снимка: БГНЕС

Любомир Ганев вече не е вицепрезидент на Българската федерация по волейбол. Той обаче остава в ръководството на централата само като член на Управителния съвет. След промените федерацията има един първи вицепрезидент и това е Петър Кънев и шестима вицепрезиденти – Иван Тодоров, Верка Николова, Владимир Димитров, Тодор Дапев, Илия Динков и Огнян Герджиков. Членовете на УС са общо 16, като сред тях е и Любо Ганев. 

Това не ме касае. По съдебно решение не знам дали изобщо съм бил вицепрезидент. Не ме притеснява това изобщо. Дали съм вицепрезидент или не, няма значение. Аз съм там, за да помагам. Не съм отишъл да се боря за постове. Ако мога да помогна – мога, ако не – не. Какъв ми е проблемът? Нито пари получавам, нито нищо. Ако имат нужда ще помагам, ако не – няма. И да има връзка с кандидатурата ми, няма значение. Не променя по никакъв начин отношението ми към федерацията, още по-малко към волейбола, коментира ситуацията пред спортен вестник Любо Ганев.

Ганев бе сред кандидатите за поста президент на Българската федерация по волейбол в началото на октомври, когато се проведе Общо събрание на федерацията. Той оттегли молбата си в последния момент, след като на няколко пъти преди конгреса обяви, че времето за агитация сред клубовете е недостатъчно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна