Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роберто Баутиста Агут е първият шампион на турнира в София

Роберто Баутиста Агут е първият шампион на турнира в София
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роберто Баутиста Агут е първият шампион на тенис турнира в София от сериите 250 на АТР с награден фонд 463 520 евро.
Във финала пред 8 500 зрители в зала "Арена Армеец" испанецът победи с 2:0 сета - 6:3 и 6:4 сърбина Виктор Троицки.

27-годишният испанец не допусна пробив в цялата среща и достигна да четвърти трофей в кариерата си и втори от началото на сезона след триумфа си в Оклънд през миналия месец. Той също така продължи най-добрия си старт на сезон при професионалистите, записвайки 13-и успех в първите си 15 мача за годината. 

Двубоят започна равностойно, но след 3:3 Баутиста Агут взе шест от следващите седем гейма, за да спечели първия сет и да поведе с 3:1 във втория. До края на срещата той сервираше стабилно и не даде почти никакви шансове на сърбина да стигне до обрат.

За Баутиста Агут е общо четвърта титла и втора за сезона, след като през януари той триумфира и в Окланд. Така само той и Новак Джокович имат по два трофея от началото на годината. Испанецът си заслужи и 250 точки за ранглистата, както и чек за 82 450 евро. Финалистът Троицки напуска надпреварата със 150 точки и 43 430 евро.

Трофеят на финалиста Троицки бе връчен от външния министър Даниел Митов, а голямата титла на победителя даде спортният министър Красен Кралев.

Мисля, че Роберто игра много добре. Беше по-агресивен и поемаше повече риск. Аз самият не бях на 100%. Той започна много добре сезона и напълно заслужи титлата си. Аз бях малко уморен след вчерашния трисетов мач, а той игра и мач по-малко тук, което също има значение, коментира Троицки след срещата.  



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна