Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Застреляха 30-годишен мъж на пазара в Кърджали

| обновено на 08.02.16 в 17:15
Снимка: БГНЕС

30-годишен мъж е застрелян в района на пазара в Кърджали. Инцидентът е станал около 12.30 часа в една от близките улички. Мъжът е загинал на място. 

Според жители на квартала, където стана убийството, извършителят е 17-годишно момче. Стреляно е от около метър разстояние с незаконно притежаван пистолет "Макаров". Мъжът е улучен в гърдите и стомаха и е починал на път за болницата. Преди фаталния сблъсък между двамата възникнал спор, последвал бой, след което били възпроизведени няколко изстрела. 

Според запознати, скандалът е бил заради отвлечено непълнолетно момиче, което е трябвало да се омъжи за брата на убития:
Преди я бяха откраднали, но не знам дали са върнали това момиче. Как са се спречкали тука, не мога да ви кажа. Такова нещо в Кърджали не съм чувал да се е стреляло досега. Аз направо се учудих, че на пазара се е стреляло. Сега може би ще продължат да стават убийства. Другият клан сигурно няма да отстъпи. Те са два рода, не знам как ще продължи.

Окръжната прокуратура в Кърджали започна разследване за умишлено убийство. Установяват се свидетели на стрелбата, а извършителят се издирва.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна