Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Обща тема за вестниците е кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. 
"24 часа" отбелязва: Номинираха Бокова за ООН по тъмно", "Дума" добавя: "Десните побесняха срещу Бокова", а "Стандарт" съобщава, че ще бъде формиран държавен щаб за кампанията на Ирина Бокова.
За нов начин за печелене на пари от бежанската вълна у нас и в Европа, съобщава на първата си страница "Труд". Под заглавие: "Циганска борса за булки обслужва бежанците" изданието разказва в обширен репортаж за схема за фиктивни бракове с бежанци, която се прилагала в Гърция и Германия от хора от Угърчин.
България ще ползва и въоръжена армия срещу наплива от бежанци, е уводното заглавие във вестник "Сега", който допълва, че военните ще се намесват само когато полицията не може да се справи с нелегалните имигранти.
От първата си страница "Сега" съобщава за започналата проверка от Националната агенция за приходите на едрите вложители в Корпоративна търговска банка. Става дума за доходите на политици и магистрати, спестили впечатляващи суми в КТБ, уточнява публикацията. 
"24 часа" съобщава, че бившият мажоритарен собственик на КТБ - Цветан Василев ще бъде разпитан във Висшия съд в Белград на 24 февруари. Вестникът припомня, че преди дни главният прокурор Сотир Цацаров сезира две европейски институции във връзка с тромавата процедура за екстрадицията на Василев. 
На уводно място "Стандарт" пише, че милионерите пак се множат. Цитирани са данни според които през миналата година месечно у нас са регистрирани по 23 нови депозита над 1 милион лева. На този фон "Новинар" съобщава в челното си заглавие, че половината българи чакат пари от мама и тати, а всеки пети разчита на баба и дядо. По данни от проучване, цитирано от вестника - българинът масово остава финансово зависим от родителите си.
"Труд" информира, че природният газ, парното, топлата вода и токът за бита ще поевтинеят от първи април. Прогнозата е на Комисията за енергийно и водно регулиране, която до началото на идния месец ще оповести и окончателното предложение за цените, уточнява публикацията.
Вестниците акцентират и на идеята - от идния месец парното в София да се плаща по личен код "Платец". Индивидуалният код ще допълва сегашните абонатни номера и чрез въвеждането му вече няма да се губи връзката с клиента при смяната на адреса му както многократно се е случвало сега, пише по темата "Новинар".
От изданието научаваме още, че в знак на протест срещу новите цени на винетните стикери - мъж от Велико Търново е платил годишната си винетка с монети от 1,2 и 5 стотинки. Негов съгражданин пък платил данъка на колата си от 426 лева отново с монети, пише "Новинар".
На челно място "Монитор" пише, че златарските магазини хлопват кепенците до Великден, а причината е в почти нулевите продажби, заради рекордния скок в цената на благородния метал. Вестникът допълва, че напоследък има бум на екскурзиите до Турция за евтини накити. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени