Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Чавдаров: Момчетата не изпълниха част от техническите указания

Шампионът на България по хокей в зала НСА започна със загуба участието си на Европейското клубно първенство, част от турнирите „Сhallenge“, дивизия I, което се провежда в СОК „Камчия“, край Варна. Момчетата на Стефан Чавдаров отстъпиха с 2:6 пред състава на „Бра“ (Италия).

„Студентите” започнаха много добре срещата, като още в началото Петър Кътовски можеше да вкара на два пъти, но стражът на италианците Джанпаоло Ланзано отрази ударите му. След това отбора на „Бра” постепенно вдигна оборотите, заигра по фланговете и със заучени положения успяваше да завърши всяка атака с удар към вратаря ни Михаил Банков.  В рамките на 5 минути италианците стигнаха до 0:3, а секунди след третото попадение Богомил Павлов успя да вкара гол и намали преднината. Бърза атака отляво за НСА завърши с ново попадение във вратата на съперника. Георги Бъклев беше най-съобразителен в полето с точен удар по земя стопи разликата до един гол. При 2:3 завърши и първата част. Веднага след почивката резултата можеше да бъде изравнен, но един от двамата съдии видя несъществуващо нарушение в атака на капитана ни Мерийн Де Бааре ,който излезе сам срещу вратаря. До края на срещата италианците наложиха по-бързо темпо на игра и умело задържаха топката , когато това беше нужно. След изпълнение на наказателен корнер резултата стигна до 2:4, а в последните минути „адзурите” вкараха още две попадение за крайното НСА- „Бра” 2:6

Като игра съм доволен, но като резултат не мога да бъда доволен! Не успяхме да вземем точка, тъй като според регламента при загуба с разлика от три гола не взимаме точка. За нещастие в последните три минути допуснахме два бързи гола. Като игра съм доволен. Момчетата показаха характер, все пак това е шампиона на Италия. При 3:2 не успяхме да реализираме отсъдения ни наказателен корнер. Момчетата не изпълниха част от тактическите указания, за които ще си направим разбор. Това беше ключов момент в срещата, заяви след срещата наставникът на НСА Стефан Чавдаров.

В останалите три срещи от днешната програма - "Slagelse" (Дания) - Belfast (Ирландия) - 6:1, "Senkvice" - "Kilppari" - 5:0 и "Mladost" - "Cardif" - 0:2.Следващият мач на българският шампион е днес от 18.20 минути срещу отбора на „Cardif“ от Уелс.

На шампионата в Камчия участват осем отбора, победители в своите клубни първенства на Европа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна