Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свети Валентин с "Травиата" в НДК

Снимка: ljubkabiagioni.de

Диригентката Любка Биаджони разкри детайли около своята нова оперна постановка на "Травиата" от Верди, която публиката ще гледа на 14 февруари 2016 г. от 19 часа в зала 1 на НДК. На специална пресконференция тя представи и солистите - италианския сопран Марта Торбидони, тенора Михаил Михайлов и баритона Антон Керемидчиев.

За мен е радост, удоволствие и чест да работя в този прекрасен Дворец на културата, който още от дете познавам и на чието откриване съм присъствала. Работата с г-н Боршош за тази продукция за мен беше истинско удоволствие, защото параметрите на организация и съдействие бяха великолепни и благодаря за тях, каза Любка Биаджони.

Тя представи екипа, с които е работила по “Травиата”. В ролята на Виолета е сопранът Марта Торбидони, която в момента прави изключително успешна световна кариера и е носителка на наградата “Пучини” за 2015 г. В ролята на Алфредо ще се изяви талантливият млад тенор Михаил Михайлов, а в ролята на Жорж Жермон - световноизвестният баритон Антон Керемидчиев. Заедно с тях на сцената ще излязат и солистите Даниела Панчевска (мецосопран), Снежина Куманова (мецосопран), Александър Баранов (тенор), Владимир Саздовски (баритон), Илия Илиев (бас), Пламен Кумпиков (бас), Димитър Зашев (тенор), Хор и Оркестър „София Симфоникс” с концертмайстор Калина Христова.

С тези солисти ще представим една “Травиата”, която е близка до публиката. Няма да е една обикновена “Травиата”, каквато сте свикнали да виждате. При мен оркестърът винаги е на сцената заедно със солистите, загатна Биаджони.

Тя подчерта, че за нея хармонията между диригент, оркестър и солисти е един от най-важните аспекти от проектите, които създава, и публиката ще усети това в Зала 1 на НДК.

С Любка Биаджони работя заедно от 2008 г. и нашата работа винаги е била много ползотворна, свързана с много хубави изживявания на сцената. Тя се стреми винаги към хармонията между участниците - една подробност, на която на много места не се обръща достатъчно внимание, а е от изключителна важност, подчерта Антон Керемидчиев.

За един млад изпълнител е стряскащо, когато насреща си има диригент, който е наполовина италианец, говори перфектно немски и знае партитурите си наизуст, защото това не ти позволява никога да направиш грешка. Веднъж, когато свикнеш да работиш по този начин, пътят от това да си току-що завършил студент и да си професионален артист доста сериозно се скъсява, каза тенорът Михаил Михайлов.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна