Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът на НСА с първа победа на европейското клубно първенство и с шанс за оставане в дивизията

Отборът на НСА с първа победа на европейското клубно първенство и с шанс за оставане в дивизията
Снимка: НСА ПРЕС

Шампионът на България по хокей в зала НСА записа първа победа в европейското клубно първенство, част от турнирите „Сhallenge“ , първа дивизия, което се провежда в спортен комплекс „Камчия“. След три загуби, в решаващата среща на надпреварата момчетата на Стефан Чавдаров показаха характер и разгромиха с 11:2 състава на финландския „Килпари“. 7 от попаденията за нашия състав отбеляза помощник - капитана Петър Кътовски, който излезе начело в подреждането при голмайсторите с 11 отбелязани гола.

Много съм щастлив от този факт. Всички трябва да знаят, че това е благодарение на целия отбор. Заслужена победа. Освен характер показахме, че сме отбор с една или две класи над финландците, заяви след срещата голмайсторът Петър Кътовски.

Останалите попадения в тази среща бяха дело на Георги Бъклев, Радослав Грозков, Валентин Георгиев и Богомил Павлов.

До края на състезателният ден има да се изиграят още 3 срещи. Утре нашите момчета ще се борят класиране на 5 или 6 място, което ще им гарантира запазване на мястото в първа дивизия на турнира „Сhallenge“ . Срещата срещу отбора на „Белфаст“ (Северна Ирландия) е от 10.40 минути.

Според мнението на турнирният директор ние предоставяме едни от най-добрите условия за провеждане на европейски клубни първенства по хокей в зала. От турнирите в които той е участвал, това са най-добрите условия, който той е видял, това каза специално за предаването „Спорт и музика“ изпълнителният директор на БФ по хокей на трева доц. Антонио Антонов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна