Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нант" се изравни с "Ница" и "Сент Етиен" в битката за квота на френското първенство за Шампионската лига

"Нант"-"Лориен"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на "Нант" се изравни с "Ница" и "Сент Етиен" в битката за последната квота на френското първенство по футбол за Шампионската лига, след като победи с 2:1 "Лориен" като домакин. Трите тима са равни по точки, като "Нант" е пети по голова разлика.

Бразилецът Адриан се възползва от асистенция на американеца Алехандро Бедоя и даде аванс на "Нант" в десетата минута на срещата, а аржентинецът Емилиано Сала донесе победата с попадение в 39-та минута. Бенжамин Муканджо върна един от головете след точен удар от дузпа 11 минути преди края на редовното време, но "Нант" удържа финалния натиск на гостите и остана непобеден в "Лига 1" от 21 ноември насам.

"Троа" постигна пълен обрат и спечели с 3:2 като гост срещу ГФК "Аячо". Опашкарите в класирането получиха гол още в първата минута след точен удар на Жак Зуа, но две попадения на Карим Азамум и едно на Шауки Бен Саада доведоха до пълен обрат още през първото полувреме. "Троа" е с актив от 14 точки, докато другият изпадащ към момента - "Тулуза", има 21 пункта. "Виолетовите" отстъпиха на "Монпелие" с 0:2.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна